top of page

Acerca de

De KangoeroeKlup

De Kangoeroeklup is een bewegingsvorm van het KNKV (Koninklijk Nederlands Korfbal Verbond) voor kinderen van groep 1 t/m 5 de kangoeroes. Wekelijks gaan de kinderen enthousiast aan de slag met allerlei leuke spelletjes. 

De kangoeroes spelen geen competitie, maar de training is gericht op samen bewegen, sporten en spelen. Er is geen prestatie-element in de trainingen die worden aangeboden.
Door met veel afwisselende spelvormen te werken, komen de kinderen o.a. in aanraking met rennen, springen, gooien en vangen. Maar ook met samen spelen en rekening houden met elkaar. Jongens en meisjes spelen samen. De kinderen leren naar elkaar te kijken en te luisteren, te reageren op elkaar, maar zeker ook om zelf initiatief te nemen. 

De kangoeroeklup is laagdrempelig, het kind hoeft niet bijzonder sportief of beweeglijk te zijn. Het gaat erom dat de kinderen ervaren hoe leuk het is om samen te bewegen waardoor de stap naar een ‘echt’ (korfbal)team gemakkelijk gemaakt kan worden. Onze enthousiaste trainers maken er elke week weer een feestje van voor de kinderen, en natuurlijk is er voldoende tijd om uit te rusten tussendoor.
Lijkt het jou leuk en wil jij jouw kind aanmelden voor de Kangoeroes van Blauw Wit? Dat kan via onderstaand formulier:

Bedankt voor de aanmelding!
bottom of page